Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiFrancuska policija protiv Macrona: „Radimo za ljude, a ne za WEF“

Francuska policija protiv Macrona: „Radimo za ljude, a ne za WEF“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Dosta je!

Policija u Francuskoj diže se i odbacuje odanost predsjedniku Emmanuelu Macronu i Svjetskom gospodarskom forumu i obećava se solidarizirati se s milijunima građana kako bi se “oduprla” globalistima koji su „izdali naciju i učinili ljude nesigurnima u vlastitoj zemlji“.

Dva najveća policijska sindikata u Francuskoj zatražila su u petak od Macronovog režima da “uspostavi red” i ne kapitulira pred izgrednicima, ili će se suočiti s neizbježnim “građanskim ratom” u Francuskoj i “otporom” javnosti i policije.

“Sad je dosta”, stoji u priopćenju Alliance Police Nationale i UNSA policije.

- Advertisement -

“Suočeni s ovim divljim hordama, tražiti mir više nije dovoljno, morate ga nametnuti!” poručili su sindikati i dodali da je jedini politički signal koji je u ovom trenutku potreban za uspostavljanje reda u republici. “Naše kolege, kao i većina građana, ne mogu više trpjeti diktat ovih nasilnih manjina. Sada nije vrijeme za sindikalne akcije već za borbu protiv ovih ‘štetnika’. Pokoriti se, kapitulirati i zadovoljiti ih polaganjem oružja nije rješenje, s obzirom na težinu situacije.”

Policija mora pokazati solidarnost, ugušiti nerede što je prije moguće i uspostaviti vladavinu prava, zahtijevaju sindikati, ali upozoravaju vladu da ubuduće očekuju “konkretne mjere pravne zaštite” policajaca . 

“Danas je policija u borbi jer smo u ratu. Sutra ćemo mi biti otpor, a Vlada će to morati shvatiti”, zaključili su sindikati.

De facto ultimatum Macronu dolazi nakon tri noći sve nasilnijih nereda diljem zemlje, izazvanih smrću 17-godišnje Nahel M. u utorak ujutro tijekom prometne blokade u pariškom predgrađu Nanterre. Policajac koji je smrtno stradao u francusko-alžirskom tinejdžeru optužen je za ubojstvo i zatvoren, a njegov odvjetnik inzistira na pokušaju da umiri izgrednike.

Više od 400 uhićenja je izvršeno diljem Francuske, a većina privedenih su maloljetnici. Francuska vlada rasporedila je više od 40.000 policajaca i žandara diljem zemlje, uključujući 5.000 u Parizu i njegovoj okolici. Među njima su i elitne antiterorističke i taktičke jedinice, potpomognute oklopnim vozilima. 

Demonstranti su izazvali gotovo 4000 požara, uništili više od 2000 automobila i oštetili gotovo 500 zgrada, rekao je Macron na hitnom sastanku francuskog kabineta u petak poslijepodne, nakon što je skratio svoje putovanje na summit čelnika EU u Bruxellesu.

- Advertisement -

Provjeri/thepeoplesvoice.tv

Foto naslovnice: screenshot thepeoplesvoice.tv

P O D I J E L I !

Provjeri

Spremni za istinu?

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije