Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaEkonomijaŠto nam donosi digitalizacija novca i bezgotovinski svijet

Što nam donosi digitalizacija novca i bezgotovinski svijet

Najavljeno uvođenje eura u Hrvatskoj, ukoliko se zaista i dogodi, biti će jedan od zadnjih udaraca suverenitetu države, a samo ukidanje hrvatske kune predstavljat će ukidanje i zadnjeg simbola slobode.

Da, hrvatska kuna predstavlja još samo simbol slobode, jer je pravu financijsku slobodu Hrvatska zapravo već odavno izgubila, u onom trenutku kad su lutke na koncu, koje sjede u saboru, prilikom “pristupanja” Eu-ropskoj uniji, izglasali zakon po kojem država ne može sama štampati svoj novac, već je to prepušteno stranoj privatnoj firmi, kojoj se za svaku novu novčanicu plaća provizija. Van svake pameti!

Kome nije jasno da bi bilo logično i dobro za sve nas, da država ima svoju štampariju novca i da kreira samostalno svoju ekonomsku politiku?

S druge strane, kome je bilo u interesu da se preda posao štampanja novca nekome drugome? Zašto se nikoga ne poziva na odgovornost zbog toga? Kome je u interesu uvođenje eura? Nama, građanima i hrvatskoj ekonomiji zasigurno nije.

Prateći razvoj situacije u svijetu, vrlo je izgledno da do najavljenog uvođenja eura uopće neće ni doći (ili ako i dođe trajati će vrlo kratko), jer se planira još jedna, za sve nas, puno gora promjenu, a to je uvođenje digitalne valute.

Većina ljudi koji nisu svjesni planova zacrtanih u agendama NWO-a, misle da je gotovo isto imati fizički novac u ruci, kakvoga imamo danas i imati digitalni novac.

To nije ni približno isto.

Danas se još uvijek može reći da imamo slobodu potrošiti svoj novac za što god hoćemo i nitko uopće ni ne mora znati na što smo ga potrošili – to se zove određenim stupnjem slobode.

Ono što predstavlja digitalni novac je dijametralno suprotno pojmu sloboda i naziva se apsolutna kontrola.

Kreatorima Novog svjetskog poretka, sustav digitalnog novca donosi nebrojene mogućnosti u smislu znanja i raznih informacija, zadiranja u privatnost koja je ionako previše narušena, nadzora i kontrole.

No to nije sve!

Razmislite o mogućnosti da se nekoga jednim pritiskom dugmeta, bez obzira na iznos koji ima na svom računu, onemogući u korištenju zarađenog novca i da ga se doslovno ostavi gladnog i izopćenog iz društva.

Mislite da to nije moguće?

U Kini je već isproban sustav socijalnog bodovanja, kojega namjeravaju vezati za digitalnu valutu. Pojednostavljeno, to znači ako niste poslušni, nema raspolaganja vašim digitalnim novčanikom, nema novca, nema hrane…

S obzirom da u trenutku uvođenja digitalnog novca, onog papirnatog više nema, svaki vaš govor protiv vlade, protiv službenog narativa, odbijanje redovnog cijepljenja, ne slaganje s bolesnom propagandom (pobačaji, LGBT, pedofilija…), prijeti vam jednostavnim isključivanjem, stavljanjem u višednevnu kaznu ili većom stopom oporezivanja.

Njemačko ministarstvo za obrazovanje je već napravilo studiju u kojoj se razmatra uvođenje sustava socijalnog bodovanja, jako nalik onome u Kini.

Kao što vidite, ovo (više) nisu teorije zavjere, već se radi o konkretnim projektima.

Tko je razuman, shvatit će, koga zanima tema dublje, istražit će…

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije