Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaWake upZašto Papa Franjo neprestano govori o Trećem svjetskom ratu kao neizbježnom

Zašto Papa Franjo neprestano govori o Trećem svjetskom ratu kao neizbježnom

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Crni?

U obraćanju hodočasnicima koji govore poljski, na kraju svoje tjedne audijencije 1.09.2022. godine u Vatikanu, papa je pozvao na „posebne molitve“ za narod Ukrajine.

Sutra ćete se prisjetiti godišnjice izbijanja Drugog svjetskog rata koji je tako bolno obilježio poljski narod. Danas doživljavamo treći. Neka vas sjećanje na prošla iskustva potakne da njegujete mir u sebi, u obiteljima te u društvenom i međunarodnom životu“, rekao je Papa.

U travnju ove godine Papa Franjo je rekao da se čovječanstvo kreće prema 3. svjetskom ratu kao „neizbježnim“’ i često je od tada upozoravao na neizbježan globalni sukob.

- Advertisement -
Vezano: Pogledajte kovanicu eura kojeg je izdao Vatikan

Još uvijek odzvanja njegova prošlogodišnja izjava kako vjeruje da stvari nikada neće biti iste u svijetu nakon pandemije, što je iznimno nalik pozivima svjetskih čelnika da ljudi prihvate tzv. „novo normalno“, kao koraka prema uspostavi Novog svjetskog poretka.

U novoj knjizi pod naslovom Bog i budući svijet papa Franjo ponavlja svoj argument u korist Velikog reseta, a to je da nakon pandemije koronavirusa, „nitko si danas ne može priuštiti mir“.

“Svijet više nikada neće biti isti. Ali upravo unutar ove nesreće moramo shvatiti one znakove koji bi se mogli pokazati kao kamen temeljac obnove“, stoji u izvatku iz ove knjige.

Vezano: Poglavari kršćanskih zajednica mole se za „koncept upravljanja individualnim i kolektivnim odgovornostima“ u borbi protiv klimatskih promjena

Papa Franjo kaže da možemo iscijeliti nepravdu „izgradnjom novog svjetskog poretka temeljenog na solidarnosti, proučavanjem inovativnih metoda za iskorjenjivanje nasilja, siromaštva i korupcije, svi radeći zajedno, svatko za svoj dio, bez delegiranja i prebacivanja odgovornosti.“

Ovaj novi svjetski poredak temeljit će se na iskorjenjivanju nejednakosti i brizi za okoliš, kaže Papa.

„Ne možemo više bezbrižno prihvaćati nejednakosti i poremećaje u okolišu. Put do spasenja čovječanstva prolazi kroz stvaranje novog modela razvoja, koji je neupitno usmjeren na suživot među narodima u skladu sa Kreacijom.“

- Advertisement -

Valjda vam je jasno što zagovara Papa i u čiju korist radi…

Vezano: Kardinal Bozanić: „Cijepljenje je čin ljubavi prema sebi i bližnjima“

P O D I J E L I !

Provjeri

Spremni za istinu?

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije