Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaVijestiUN poručuje Europskoj uniji: „Da se niste usudili vratiti na fosilna goriva!“

UN poručuje Europskoj uniji: „Da se niste usudili vratiti na fosilna goriva!“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ne ne

Očigledno je kako UN želi „ubiti“ europsku ekonomiju i gospodarstvo i vratiti Europu u mračno doba upravo na vrijeme za „Veliko ponovno postavljanje“. Kada su Europu okupirali islamski migranti, postavili su gotovo identičan zahtjev da se ne “odreknu” svojih prijašnjih useljeničkih kvota. U oba slučaja, UN je pokrenuo ovu politiku i sada zemlje koje se ne pridržavaju izvrće ruglu.

I tako dok se svijet bori s najgorom energetskom krizom koju pamte generacije, UN upozorava Europu da ne smije razmatrati povratak fosilnim gorivima kao odgovor na skok cijena i zimske nestašice ni pod kojim okolnostima.

Da podsjetimo, Rusija je smanjila opskrbu Europe plinom zbog čega su cijene goriva skočile „u nebo“, a problemi s lancem opskrbe tinjaju još od početka „pandemije“ koronavirusa.

Unatoč tim mukama, “nema mjesta za povlačenje pred tekućom klimatskom krizom”, rekla je zamjenica šefa UN-a za prava Nada Al Nashif Vijeću za ljudska prava Ujedinjenih naroda.

Ustvrdila je da su razorne poplave koje su pogodile više od 33 milijuna ljudi u Pakistanu primjer onoga što će se dogoditi sa svjetskom klimom ako dođe do masovnog povratka fosilnim gorivima umjesto traženja alternativa.

“Koliko nam još ovakvih tragedija treba prije nego što nas hitnost trenutka potakne na akciju?”, zavapila je Al Nashif, koja je i sama očigledno bila sudionicom prediktivne igrice „Reakcija lanca iskrane“.

Govoreći na otvaranju 51. sjednice Vijeća u Ženevi, Al Nashif je priznala da skok cijena energije u Europi “prijeti da će utjecati na najugroženije kako se približava zima, te da se neke zemlje članice EU-a okreću ulaganjima u infrastrukturu i zalihe fosilnih goriva s čim moraju prestati.“

“Iako je taj impuls razumljiv, pozivam EU i njezine države članice da razmotre dugoročne posljedice povećanja infrastrukture na fosilna goriva”, izjavila je Al Nashif, te dodala: “Ključno je ubrzati razvoj projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.”

Al Nashif je pozvala sve zemlje da “traže ambiciozan ishod” na sljedećoj konferenciji UN-a o klimi, COP27, koja je zakazana u Egiptu u studenom. Drugim riječima, pozvala ih je da same zatraže svoju „terminaciju“…

Trebali bi nastojati “riješiti gubitak i štetu te ispuniti i povećati obveze financiranja klimatskih promjena”, rekla je Al Nashif, napomenuvši da će zahtjevi za financijsku naknadu biti na stolu.

Čak i dok UN gleda prema Europi i grdi svaki potencijalni povratak fosilnom gorivu kao izvoru energije, drugdje se ništa nije promijenilo.

Provjeri/technocracy.news

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije